O nama

Teologija.net je teološki internet magazin čiji je cilj promovisanje kulture kritičkog teološkog mišljenja u postdigitalnom dobu. Pošto nastojimo da negujemo kritički stav, naši autori i urednici imaju punu slobodu kada je reč o izboru tema i načinu na koji se te teme obrađuju. Sajt nema bilo kakve ideološke ili druge preference. Čvrsto verujemo u dijalog unutar teologije kao i teologije sa drugim humanističkim, društvenim, prirodnim naukama kao i u potrebu prožimanja teologije i umetnosti, i upravo to uverenje suštinski određuje našu uređivačku politiku.

Magazin ima tri rubrike: Autografi, Dijalozi, Prevodi i prepisi. Razlika između prve i treće rubrike je u tome što prvu čine autorski tekstovi, komentari i eseji (novinskim žargonom rečeno, kolumne) naših saradnika, koji su pisani za sajt, a poslednju prevodi ili već objavljeni ogledi koji nisu baš dostupni, posebno ne na internetu, a jesu značajni i zanimljivi.

Ukoliko želite da pošaljete svoj prilog, autorski tekst ili prevod, odnosno na bilo koji način uredništvu i-magazina pomognete u radu, slobodno nam pišite.